Mountainbike

Træningstider

MTB træner på følgende tidspunkter

Tirsdag – kl. 18:30 – 20:30.

Søndag – kl. 10:00 – 12:00

Man kan også finde træningstider for Mountainbike under fanen Kalender (MTB).

Udover træningstider er løb, turer og specielle events også at finde på kalenderen.

Vi kører fra Klubhuset v/stadion, Vodskovvej 15, 9310 Vodskov

Instruktører

Alle vores instruktører er uddannet efter DGI's principper og kan undervise på alle niveauer.

Skulle du have nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte en af instruktørerne, som du kan finde her.

Træningsformer

Turkørsel:

Vi starter med at køre en kort opvarmning, herefter vil instruktørerne niveau-inddele holdene.
Vi kører primært på ruten i Hammer Bakker. Vi kører i halvanden til to timer inkl. opvarmning.

En gang om måneden ca. vil træningen forgå udenfor Hammer Bakker.

Konditionstræning:

Her er niveau-inddeling ikke nødvendigt, da vi kører på en teknisk let og kort rute, hvor vi hele tiden mødes det samme sted, når vi holder pauser, dvs. alle kan være med, og kun ens egen form sætter grænsen. Hvis man ønsker at forbedre sin kondition, er denne træning helt ideelt.

Vi kører i ca. halvanden time inkl. opvarmning og information.

Begyndertræning:

Vi deler træningen op i to lektioner.

Første lektion vil primært bestå af opvarmning, øvelser og lege, samt let turkørsel i roligt tempo. Dette vil tage ca. en time. Når første lektion er slut, har man mulighed for at køre hjem.
I anden lektion vil vi køre ud på dele af ruten og mindre stier. Tempoet her vil blive højere end i første lektion, og henvender sig derfor til folk i rimelig kondition.

I alt kører vi mellem halvanden og to timer.

God takt og tone i skoven

I VMCC MTB er en af vores målsætninger at sørge for at den gode tone og opførsel især i skoven. Derfor har vi opstillet følgende punkter, som vi forventer, at vores medlemmer overholder.

• Vi sætter farten ned, når vi møder en forhindring, dvs. gående, andre cyklister, bilister, hunde m.m. ligegyldigt, hvorhenne vi færdes, derfor OGSÅ på sporet.
  • Vi sørger for at alarmere de bagved kørende ved at råbe, hvilken forhindring, vi møder forude. Vi råber ikke ”Pas på” da det typisk vil opfattes af andre som en alarm til dem. Nogle bliver stødt over dette.
  • Vi hilser pænt, når vi møder andre, og første mand fortæller, hvor mange ryttere, der kommer forbi. Sidste mand sørger for at sige, at han/hun er sidste.
  • Vi fortæller altid de andre, hvis vi kører hjem før tid. Så der ikke opstår tvivl, om der mangler en mand.
  • Vi smider ALDRIG affald på vores vej. Det vi kunne have med ud, har vi også plads til hjem. Vi samler gerne andres affald op, så vi er med til at holde skoven ren og pæn.
  • Vi overholder de regler der er for færdsel i privat skovområder og den aftale der er lavet med Hammer Bakker Lodsejerforening. Så færdsel på MTB foregår primært på den etablerede MTB-rute i Hammer Bakker.

Vi takker vore sponsorer

Vodskov Motions Cykel Club