Wattmålinger i Garmin Vector og Kinetic

Jeg har for nyligt købt en Kinetic Road Machine II til at fordrive tiden på hen over vinteren. Det er gange imponerende, hvad den kan præsentere af tal, blot ud fra hjulets påvirkning af rullen.
Da jeg også har en Garmin Vector 2S monteret på cyklen, besluttede jeg mig for at sammenligne tallene mellem de to løsninger.

Kinetic Road Machine II er med standard fly wheel og med monteret BT enhed.
Garmin Vector 2S er monteret på cyklen, sammen med Garmins kadance sensor på pedalarmen og hastighedssensor på baghjulet.

Begge systemer blev kalibreret efter producentens foreskrifter inden testen. Desuden blev Garmin Edge enheden sat til at optage hvert sekund, i stedet for smart optagelse.

Resultatet kan i se i regnearket, hvor begge .fit filer er koverteret til CSV format, med værktøjet fra SDK her https://www.thisisant.com/resources/fit

En kommentar til resultatet fra min egen side (ud over at det er mega nørdet at bruge tid på) er, at watt målingen i pedalen påvirkes, hvis rytterens tråd ikke er så “rundt” som muligt. Dvs at i takt med at jeg bliver træt, nok får et mindre rundt tråd. Kadancen er konsekvent lavere målt på Kinetic, men taget i betragtning, at den eneste parameter er mikroskopiske ændringer i kraftoverførslen og nogle formler, til at beregne en kadance, så er det ret imponerende at de kommer så tæt på. Bruges kadancen i ens træning, er den dog forholdsvis langt fra Garmin målingen som sker på pedalarmen.

Resultater